- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De boomkruiper
2008
Boomkruipers op de campus in Enschede. Ze zitten op de boom voor Suzannes raam, heel dichtbij, maar door het raam heen fotograferen lukt helaas niet zo goed. De boomkruiper komt steeds terug, ik zie steeds z'n tongetje te voorschijn komen. Heel schattig, maar op de foto helaas niet echt te zien.
2007
En jahoor, een veel mooiere foto met mijn nieuwe camera met zoomlens. Prachtig dat ik nu van die kleine vogeltjes zo dichtbij kan halen! Deze boomkruiper kwamen we tegen in het bos bij het Lonnekermeer in Enschede. We waren 2 bonte spechten aan het bestuderen, toen deze boomkruiper vlakbij op een boom kwam zitten.
Je kunt zijn mooie verenpatroon met schutkleur zien, zijn V-staart en kromme snavel. Een bijzonder vogeltje dat zich erg gemakkelijk zou kunnen verstoppen door gewoon niet te bewegen.
2006
De boomkruiper komt nog steeds met regelmaat langs. Maar ik denk dat ik hem pas beter op de foto kan zetten als ik een nieuwe camera heb... Deze foto is genomen in april.
2004
De boomkruiper is een klein bruin vogeltje met een lichte buik. Het heeft een kromme snavel en pikt daarmee de beestjes uit de bast van bomen. Zo komt hij ook wel eens in onze tuin langs, hij klimt dan langs de berk omhoog. Fotograferen is wel erg moeilijk, het vogeltje zit vaak in de schaduw. Op de foto links (juli) en hieronder (oktober) is hij dan ook niet zo goed te zien, maar wel te herkennen.