- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De grasmus
2009
Een grasmus (rechts) samen met een ringmus op een struik in de Amsterdamse Waterleidingduinen, augustus 2009.
2008
Een grasmus in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Op deze teruggeschaalde foto niet helemaal goed te zien: maar hij heeft een grijze kop, dus het is een mannetje. We hebben veel grasmussen gezien, allemaal zingend bovenin de struiken. Het is wel lastig om dichtbij te komen om een echt goede foto te maken, Bas heeft zich zelfs zijn been nog open gehaald aan een stekelstruik! We jagen de vogels natuurlijk ook niet achterna, als ze zich verplaatsen is het pech...
2007
Weer grasmussen gespot op Texel, gezellig om deze vogeltjes overal te horen en zien zingen. Inmiddels heb ik geleerd dat mannetjes een grijze kop hebben en vrouwtjes een bruin kopje. Op de foto's is het niet allemaal goed te zien, maar ik heb het idee dat ik alleen mannetjes gefotografeerd heb.
2004
Grasmussen schijn je overal te kunnen zien. Echter ik herken ze nog niet zo gemakkelijk, in de duinen langs de Noordzee en op Texel heb ik ze wel veel gezien en uiteindelijk kon ik ook aardig hun gezang herkennen. Een grasmus zit graag ergens in het zicht, bijvoorbeeld bovenin de struiken, te zingen, maar verstopt zich wanneer hij merkt dat hij gezien wordt. Het vogeltje zelf is te herkennen aan zijn witte bef die je al van verre ziet.